Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τι σημαίνει επιστροφή στη Δραχμή



Η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση και όλοι οι Δημοσιογράφοι, φέρνουν την καταστροφή, όταν κάποιος ζητήσει ή συζητήσει, την έξοδο της χώρας από την Ο.Ν.Ε. και την επιστροφή στη Δραχμή.

Όλοι αυτοί όμως, δεν μοιράζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες του Έλληνα. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε, ότι ο πλούτος της χώρας, δημιουργήθηκε επί Δραχμής.

Δείτε την μαύρη προπαγάνδα των Πολιτικών και των Δημοσιογράφων υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και στο τέλος, την αποστομωτική απάντηση των Επιστημόνων Οικονομολόγων.

Οι μόνοι πού θα ζημιωθούν όταν επιστρέψουμε στην Δραχμή, θα είναι οι Τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες πού αυτήν την στιγμή επενδύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!!

Η επιστροφή στη Δραχμή και η δεδομένη υποτίμησή της, αφενός θα μας ξαλαφρώσουν, ως Κράτος, από ένα τεράστιο μέρος του Χρέους και από την άλλη, τα δισεκατομμύρια που έχουν στείλει οι πλούσιοι στο εξωτερικό, θα χάσουν εν μέρει την αξία τους. Γι’ αυτούς και τα δισεκατομμύρια τους δουλεύουν οι Πολιτικοί μας!!!



Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη Δραχμή, θα  υποτιμήσει την αξία της, προκειμένου να μειώσει τις εισαγωγές, να αυξήσει τις εξαγωγές της και να επιτύχει μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 15%.
Το μέγεθος του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και η απασχόληση θα ενισχύονταν, καθώς η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών θα βοηθούσαν ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η παραγωγή.
Θα απαγορευτεί  η εξαγωγή συναλλάγματος, και θα μπουν περιορισμοί  στα τελωνεία, οπότε το Κράτος θα αποκτήσει έσοδα.
Αυτομάτως θα φύγουν πολλοί λαθρομετανάστες, διότι δεν θα μπορούν να στείλουν χρήματα στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νέες κενές θέσεις εργασίας, τις οποίες και θα διεκδικεί πλέον μόνο το Ελληνικό εργατικό δυναμικό.
 Θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα μειωθούν οι εισαγωγές και θα μπορέσει ξανά ο αγρότης να δουλέψει χωρίς τούς περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα πλαφόν παραγωγής και τις ποσοστώσεις.

Οι Τράπεζες σήμερα συντηρούνται με Κρατικές εγγυήσεις, οπότε θα πρέπει να Κρατικοποιηθούν όλες, αφού επιβιώνουν με χρήματα του Κράτους!!!

Αν και σε αντίστοιχη περίπτωση, η Αργεντινή πλήρωσε ένα πολύ βαρύ αντίτιμο για την υποτίμηση και την κήρυξη στάσης πληρωμών, η ανταγωνιστικότητά της επανήλθε ταχύτατα και το ίδιο έκανε και η οικονομική ανάκαμψη. Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 15% το 2003 και κατά 17% το 2004, ενώ το ΑΕΠ της βρέθηκε στο 8,8% το 2003 και στο 9% το 2004. Με λίγα λόγια, επέστρεψε στην κορυφή της οικονομικής ανάπτυξης που είχε πριν την κρίση της, και μάλιστα μέσα σε μόλις 2,5  χρόνια, ενώ το Μνημόνιο, θα ελέγχει τη ζωή μας για τα επόμενα 15 χρόνια.

Η υποτίμηση και η κήρυξη στάσης πληρωμών θα μεταφέρουν το βάρος στους ξένους πιστωτές, θα αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση του χρέους λόγω της διάσωσης, και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή στην ανάπτυξη, πολύ πιο γρήγορα από ότι θα το κάνουν οι πολιτικές αυστηρών μέτρων και προσαρμογής του Μνημονίου.


Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή και να την υποτιμήσει.
Η επιστροφή στη Δραχμή και η υποτιμησή της, θα καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική στην Αγορά. Τα προιόντα της, θα πολύ φθηνά για τον υπόλοιπο Κόσμο και οι Εξαγωγές θα εκτιναχθούν στα ύψη.
Για τον Τουρισμό, θα είναι σωτήριο, αφού οι διακοπές στην Ελλάδα, θα είναι εξαιρετικά φθηνές, όπως και τη δεκαετία του ' 80 και οι Τουρίστες θα συρρέουν στα φθηνά Ελληνικά νησιά.


Αναλυτικότερα



Η επιστροφή στη Δραχμή, όσο και αν προσπαθούν να τη δαιμονοποιήσουν, είναι η μοναδική λύση, ώστε να βγει η χώρα από την Κρίση.

Επιστρέφοντας στη Δραχμή, αποκτάμε ξανά την Εθνική μας Κυριαρχία  και αποκτάμε αυτόματα το δικαίωμα μονομερούς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, ιδιαίτερα τους Χρηματοπιστωτικούς Οίκους του εξωτερικού και μπορούμε να διαγράψουμε μονομερώς, ένα μεγάλο μέρους του Χρέους μας, όπως έκανε η Αργεντινή το 2004 και ο Ιωάννης Μεταξάς το 1936.
Η παραπάνω κίνηση, είναι μια μορφή Haircut, αλλά μπορεί να γίνει, μόνο αν η χώρα έχει δικό της νόμισμα.
Αυτό το Haircut το μονομερώς εφαρμόσιμο, έχει μεγάλη διαφορά από το Κοινή Συναινέσει Haircut εντός της Ευρωζώνης.
Το μονομερές Haircut της εντός της Ευρωζώνης, ενέχει κινδύνους, αφού ναι μεν θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών μας, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.)  θα σου κόψει αμέσως την ρευστότητα και τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα η Ελληνική Οικονομία να καταρρεύσει, μέσα σε λίγα 24ωρα. Από την άλλη, οι δανειστές σου, δεν θα σου δανείσουν εκ νέου, αφού θα κινδυνεύουν να χάσουν ξανά τα χρήματά τους.
Το μονομερές Haircut εκτός Ευρωζώνης, δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι μετά το Haircut, η χώρα θα έχει σχεδόν μηδενίσει τα χρέη της, θα έχει έρθει σε μια εσωτερική ισορροπία, η Οικονομία της θα είναι πλέον ανταγωνιστική και οι Παραγωγικές της Τάξεις, θα παράγουν πλέον απρόσκοπτα και χωρίς τις αγκυλώσεις, τις απαγορεύσεις και τα πλαφόν της Ε.Ε.
Τα Ελληνικά προϊόντα, θα ανταγωνίζονται τα ξένα σε τιμές  και θα τα καθιστά ελκυστικά και οικονομικά.

Επίσης, έχοντας κόψει το δικό μας νόμισμα και έχοντας την οικονομία της χώρας στα χέρια μας, η Ε.Κ.Τ. δεν θα μπορεί να μας εκβιάζει, όπως εξάλλου κάνει με τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Με την επιστροφή στη Δραχμή, θα είναι σημαντική και τεράστια η μείωση των τιμών στην αγορά, γιατί αλλιώς νοιώθεις όταν πληρώνεις 2€ τον καφέ και διαφορετικά θα είναι να σου ζητά η καφετέρια 700 δραχμές, αλλιώς θα είναι να αγοράζεις το σπανάκι 1€ και αλλιώς να σου ζητά ο μανάβης 350 δρχ. Αυτή η αναπόφευκτη σύγκριση, που ο Έλληνας ακόμη την κάνει, θα οδηγήσει τους παραγωγούς και τους εμπόρους στην μείωση των τιμών, οι οποίες είχαν αυξηθεί κατακόρυφα με την στρογγυλοποίηση της δραχμής στην μετάβαση στο Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου