Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ



   Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, οδηγήθηκαν επί δεκαετίες, στην αλόγιστη δανειοληψία, που οδήγησε το Δημόσιο Χρέος, σε δυσθεώρητα ύψη.
Ήρθε η ώρα όμως να μάθουμε, σε ποιους χρωστάμε.
   Πρώτοι και καλύτεροι στην δανειοδότηση της χώρας,  είναι οι Έλληνες επενδυτές, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 23%.
Ανάμεσα σε εκείνους τους Τοκογλύφους, που ελέγχουν και «παίζουν» με το ελληνικό δημόσιο χρέος, , ανήκουν 4 ελληνικές τράπεζες:
Η «Εθνική Τράπεζα», η «ALPHA», η «Πειραιώς» και η «Eurobank», η Αγροτική Τράπεζα, η Marfin  οι οποίες  διαθέτουν κρατικά ομόλογα άνω των 36 δισ. και επίσης διαθέτουν περίπου  45 δισ. κρατικά ομόλογα με τα οποία υπό μορφή εγγυήσεων προσφεύγουν στην ΕΚΤ, δανείζονται με επιτόκιο 1% και κατόπιν αυτά χρήματα τα δανείζουν το ελληνικό κράτος με επιτόκιο 6% και τους Ελληνες καταναλωτές με επιτόκιο 20% (Πιστωτικές Κάρτες)!
   Επίσης, ένα ποσοστό 20% με 30% του Δημόσιου χρέους, κατέχουν Έλληνες πλούσιοι, που δρουν στο χώρο των πετρελαίων, μεγαλοβιομήχανοι, Μεγαλοεργολάβοι και οι λοιποί  « νταβατζήδες».
   Οι Γαλλικές Τράπεζες,  κατέχουν περίπου 75 δισ. του ελληνικού δημόσιου χρέους,  οι  Ελβετικές Τράπεζες, κατέχουν περίπου 64 δισ., οι Γερμανικές κατέχουν 43 δισ. Και οι Τράπεζες των ΗΠΑ κατέχουν περίπου  τα 13 δις. Επίσης οι Βρετανοί, που κατέχουν το 20% του Χρέους.


   Σε έρευνα-μελέτη που δημοσίευσε πριν η Τράπεζα Barclays, σχετικά με τους κατόχους του ελληνικού χρέους, διαπιστώνουμε,  ότι οι κυριότεροι κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων,   είναι συγκεκριμένοι και έχουν στην κατοχή τους την τεράστια πλειοψηφία κυρίως σε «πυκνότητα» με το top 30 της λίστας να κατέχει πάνω από το 70% +του συνόλου του ελληνικού χρέους. 
    Με δυο λόγια, αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα χρωστά σε λίγους, το μεγαλύτερο τμήμα του Χρέους της.



Στην έκθεση αυτή, οι αριθμοί είναι ενημερωμένοι μέχρι και τον Μάρτιο (Q1 – Quarter 1) του 2011 και η λίστα είναι ονομαστική δίνοντας λεπτομέρειες για όλους τους κατόχους του χρέους.




Όπως αποκαλύπτει το BBC, η Ελλάδα χρωστάει στις ΗΠΑ 6,2 δις, στη Γαλλία 41,4 δις., στην Πορτογαλία 7,5 δις., στην Ιταλία 2,8 δις., στη Γερμανία 15,9 δις. και στη Βρετανία 9,4 δις., ενώ το εξωτερικό χρέος ανά κεφαλή, ορίζεται στα 38.073 ευρώ και το δημόσιο χρέος ορίζεται στο 166% επί του ΑΕΠ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου